Ontspannen mijn leven leven

Ik heb als vaste vraag tijdens coachingstrajecten, workshops en trainingen waarom mensen aan Mindfulness willen doen. Soms lever ik zelf ook als voorbeeld een bijdrage. Zo ook bij een coachingtraject.”Wat ik wil is ontspannen mijn graf in stappen”, zei ik trots.

“Dan pas?”grapte de gecoachte. “Ja, maar alle dagen totaal ontspannen zijn, is niet zo makkelijk. Daar moet je wel even op oefenen.” antwoordde ik terug. ” Natuurlijk probeer ik mij alle dagen Mindful te gedragen, maar ook Mindfulnesstrainers is niks menselijks vreemd.

Zo reed ik onlangs van Emmen naar huis. Ik was naar mijn moeder geweest.  In de val gelokt door mijn hebzucht en slim bij de kassa neergezette rekken met snoep, kocht ik een dikke reep chocolade bij het tankstation. De reep was voor de vorm nog in stukken verdeeld, maar ik at de reep automatisch en snel op, terwijl ik wil afvallen!
Sindsdien probeer ik toch maar steeds te letten op die verkrampte dwingende gevoelens. Ik weet dat de gevoelens verdwijnen als ik even 25 minuten niet aan ze toegeef. Maar ik laat me ook wel eens heel bewust gaan en neem lekker een wijntje of een stuk chocolade. De boog kan niet altijd gespannen zijn . Ondertussen ben ik toch vier kilo afgevallen, maar ook weer wat aangekomen.
Het blijft bewust leven en aandachtig zijn om dit vol te kunnen houden.

Een ander voorbeeld: Tijdens diezelfde rit naar huis veranderde de snelheid in 120 km en automatisch gaf ik meer gas. Om de gekozen snelheid vol te kunnen houden, moest ik inhalen, invoegen, remmen, optrekken en constant alert zijn. Ik werd er nerveus van. “Waarom doe ik dit?” vroeg ik me af.  Ik minderde vaart en binnen de kortste keren vloog het verkeer me voorbij. Af en toe vergeet je dat je ook gas terug kunt nemen.
Tot Hoofddorp bleef ik net onder de toegestane snelheid rijden en hoefde ik maar minimaal in te halen. Ik heb toen echt genoten van mijn reis. Nu probeer ik, zodra ik dat nerveuze gevoel weer krijg, vaart te minderen.
En zo kom ik hopelijk dichter bij mijn doel: Ontspannen mijn leven leven.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*