Mindfulness met Jon Kabat-Zinn

Mindfulness in gezin en onderwijs 2015
Mijn wekker gaat ’s morgens om tien over half zes. Mindfulness met Jon Kabat-Zinn, zingt het door mijn hoofd. Het is abnormaal vroeg, maar ik wil op tijd zijn voor een mooie plek vooraan.
Gauw opstaan, douchen aankleden, eten en weg. Ik voel me alsof ik met schoolreisje ga. Lichte opwinding maakt zich van mij  meester en ik ben zeer wakker en alert, een prima mindfulle staat van zijn.

Het is een poos  geleden dat ik met het openbaar vervoer heb gereisd. Ik ben onzeker  over het gebruik van mijn OV- kaart. Staat er wel genoeg op en  vergeet ik vooral niet om uit te checken en welke tram moet ik nemen in Amsterdam? theewater zonder theezakjeVoor de zekerheid heb ik de OV-kaarten van mijn gezinsleden gevorderd en de Rode Hoed opgezocht op internet, zodat ik niet per ongeluk in de problemen kom.

Als je zo vroeg weggaat heb je in ieder geval een zitplaats in de bus en in de trein. Op het station koop ik een kop thee en vergeet ik om het zakje te pakken. Weg mindfulle staat. Ik moet erg om mezelf lachen. De reis verloopt voorspoedig. Ik doe een zichtmeditatie en geniet van de voorbijtrekkende natuur, gebouwen en ander randstedelijk gebeuren. Eenmaal aangekomen in Amsterdam, besluit ik om te gaan lopen, omdat het geweldig mooi weer is. Mijn vroege actie loont zich. Samen met de organisatoren loop ik naar binnen en reserveer ik een plekje vooraan, ook voor mijn lieve collega die slecht hoort en er veel baat bij heeft als we op een strategische plek kunnen zitten.

De dag gaat snel voorbij. Publiekstrekker Jon Kabat- Zinn en  zijn vrouw houden een prachtige lezing over mindful  opvoeden, maar ook zijn collega’s van verschillende  disciplines laten zich van hun beste kant zien. Ik ga opgetogen en vol nieuwe ideeen naar huis.

Op de tweede  congresdag sta ik later op. Ik weet nu waar ik naar toe moet en hoe lang ik  onderweg zal zijn. Ook nu word ik enthousiast  over alle goede ideeen voor Mindfulness in het onderwijs. Weer helemaal vol van wat ik heb gehoord, loop ik na het congres door een opnieuw zonnig Amsterdam naar de trein. Eenmaal thuis nestel ik mij na het eten tevreden op de bank met mijn net gekochte boek, geschreven door mijn grote voorbeeld en zijn vrouw. Ik ben even niet aanspreekbaar en geniet nog zichtbaar na.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*