Bedrijfstrainingen

Omgaan met stress op de werkvloer

Bedrijven krijgen meer en meer te maken met uitval van medewerkers door stressklachten. Terwijl het totale percentage ziekteverzuim daalt, stijgt nog steeds het percentage ziekteverzuim door stress. Om het ziekteverzuim terug te dringen bieden steeds meer bedrijven hun medewerkers een programma aan gericht op gezondheid en vitaliteit, wetende dat dit veel kosten kan besparen.*

Helping Hand Coaching en Selfit Mindfulnesstrainingen hebben hun kennis en ervaring gebundeld en “Omgaan met stress op de werkvloer” ontwikkeld.

De Workshop

De korte workshop is een kennismaking met “Omgaan met stress op de werkvloer”. Wij informeren uw medewerkers over wat stress is en doet. Vervolgens leren we hen hoe zij zich ontspannen kunnen inspannen, waardoor werkstress direct hanteerbaar wordt. Een workshop duurt minimaal 1½ en maximaal 3 uur, kan incompany gegeven worden en is voor 6 tot 30 deelnemers. Desgewenst kan een ontbijt, een lunch of een high tea worden verzorgd.

De Training

Om “Omgaan met stress op de werkvloer” duurzaam in de werkpraktijk te kunnen integreren, hebben wij een vier sessies durende training ontwikkeld. Tijdens de training leert u hoe stress ontstaat, hoe u stress bij uzelf herkent en hoe u met gerichte oefeningen stress kunt leren hanteren. U krijgt inzicht in uw eigen handelen bij stress, ontdekt welke patronen u van dienst zijn en welke niet. De training is een grondige verdieping in leren omgaan met stress en heeft bij veel cursisten een duurzaam resultaat.

De Resultaten

  • Ontspannen omgaan met stress en werkdruk
  • Geconcentreerder werken
  • Effectiever inzetbaar en minder verzuim

Per training kan prijsopgave worden opgevraagd door verzoek om offerte. Nadere informatie kunt u verkrijgen via e-mail of telefoon.

Wij leveren workshops en trainingen op maat, gericht op uw ervaringen met uw werk. Leren omgaan met stress werkt preventief en is daarom kostenbesparend.

*) 1% minder ziekteverzuim scheelt alle Nederlandse werkgevers samen jaarlijks € 2,6 miljard in kosten. Per werknemer komt dat neer op € 400 per jaar. Mindfulness zorgt voor hogere productiviteit. 1% stijging van de productiviteit levert jaarlijks 6 miljard euro op. Voor een bedrijf met 100 werknemers komt dat neer op een omzetstijging van 95.000 euro per jaar. (bron: WHO)